N'azàm cu' u pinzièr
c'a bann a passàt
cu l' musicànd tutt mbardàt
e a liet Pastùral.
Già stè frísc l'olij cavt,
già s send quedd' addòr
ca sap d bondà e tradizziòn.
Vin cuètt, zucchèr e passulàt,
mugnèl, alic e baccalà
ma a megghij jè quedda pettl
ca sàp d'ammor e d' Natàl.
A past ha cresciút
du' giúrn prim
jè soffisc, soffisc
come a vòl u' ntenditòr.
S prísc a màmm
p' fà ssaggjià all figghji
ca stònn angòr a sunnecchjin
u prím sapòr du' u Natàl
d sta Tárand nuèstr.
Prònd jiè l'álvr
cu l luc appizzcàt,
ca l fèst cumènzn
e ca portn n' antícchji d' bòna sòrt.
Nessun commento:
Posta un commento